Gözde İkizer (Doktora Sonrası Araştırmacı)

Gozde Ikizer

Araştırmacı; Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı TACTIC Projesi "Toplumların Bir Krize Karşı Daha İyi Hazırlanması için Araçlar, Yöntemler ve Eğitim"

(2014-2016; FP7-SEC-2013-1, Hibe Sözleşmesi No. 608058)

Ofis: Modsimmer Building Room No: 114

Telefon: +90 312 210 7382

E-posta: ikizergozde@gmail.com

Biyografi

Ph.D., Middle East Technical University, 2014

M.S., Middle East Technical University, 2009

B.S., Middle East Technical University, 2006

Araştırma Alanları

Dayanıklılık, travmatik stres, doğal afetler, ve afet sonrası psikolojik destek

Yayınlar

Doğulu, C., Karanci, A. N., &  Ikizer, G. (2016). How do survivors perceive community resilience? The case of the 2011 earthquakes in Van, Turkey. Internationa Journal of Disaster Risk Reduction. Advance online publication. doi: 10.1016/j.ijdrr.2016.02.006

Ikizer, G., Karanci, A. N., & Doğulu, C. (2015). Exploring factors associated with psychological resilience among earthquake survivors from Turkey.Journal of Loss & Trauma. Advance online publication. doi: 10.1080/15325024.2015.1108794

Ikizer, G., Karanci, A. N., & Doğulu, C. (2015). How does impact of objective and subjective disaster exposure relate to the three clusters of posttraumatic stress symptoms? Anatolian Journal of Psychiatry [Anadolu Psikiyatri Dergisi]. Advance online publication. doi: 10.5455/apd.201001

Karanci, A. N., Doğulu, C., Yılmaz, Ş., İkizer, G., & Bayraktar, H. (2015). Short Report on Workshop 2, Case Study Earthquakes in Turkey [Deliverable 7.2]. Ankara, Turkey: Middle East Technical University for the TACTIC Project.

Karanci, A. N., Ikizer, G., & Doğulu, C. (2015). emBRACE Work Package 4 Report: Archetypes of personal attributes and cognition for psycho-social resilience from narratives [Deliverable 4.1]. Ankara, Turkey: Middle East Technical University for the emBRACE Project.

Karanci, A. N., Doğulu, C., Ikizer, G., & Ozceylan-Aubrecht, D. (2014). emBRACE Work Package 5 Case Study Report: Earthquakes in Turkey [Deliverable 5.3]. Ankara, Turkey: Middle East Technical University for the emBRACE Project.

Ikizer, G. (2014). Factors related to psychological resilience among survivors of the earthquakes in Van, Turkey (Unpublished doctoral dissertation). Middle East Technical University, Ankara, Turkey.

Karanci, A. N., Ikizer, G., Doğulu, C., Jülich, S., & Kruse, S. (2013). emBRACE Work Package 6 Report: Participatory assessment workshops in the case study areas: Documentation of the second stakeholder workshop. Ankara, Turkey: Middle East Technical University and Swiss Federal Research Institute WSL for the emBRACE Project.

Birkmann, J., Changseng, D., Abeling, T., Huq, N., Karancı, A. N., İkizer, G.,…Jülich, S. (2012). emBRACE WP1: Systematization of different concepts, quality criteria, and indicators. emBRACE Consortium.

Changseng, D., Wolfertz, J., Setiadi, N., Karancı, A. N., Koçak İkizer, G., Kuhlicke, C.,…, Fordham, M. (2012). emBRACE WP1: Early discussion and gap analysis on resilience. emBRACE Consortium.

Dünya Bankası - GFDRR (Global Facility for Disaster Reduction and Recovery) ve ODTÜ Afet Yönetimi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından yürütülen internet tabanlı Doğal Afet Risk Yönetimi Sertifika Programı kapsamındaki Afetlerde Psikososyal Destek Çevrimiçi Kursu (Mayıs 2014 - devam) - Kurs geliştiricisi/yürütücüsü (Prof. Dr. A. Nuray Karancı ve Doç. Dr. Banu Yılmaz ile birlikte)

CV

Research Gate Profili