TACTIC Projesi Final Konferansı ve Toplantısı 15-16 Mart 2016'da Brüksel, Belçika'da yapıldı

TACTIC Projesi Final Konferansı ve Toplantısı 15-16 Mart 2016 tarihlerinde Brüksel'de gerçekleştirildi. İki Avrupa Birliği projesinin, POP-ALERT (Population Alerting: Linking Emergencies, Resilience and Training) ve TACTIC (Tools, Methods and Training for Communities and Society to better prepare for a Crisis), ortaklaşa düzenlediği konferans, afetlere hazırlıklı olmada risk iletişimi üzerinedir. Konferansa proje partneri olan ODTÜ'den  Prof. Dr. A. Nuray Karancı, Dr. Gözde İkizer, Canay Doğulu ve Şerife Yılmaz katılmıştır. Konferansa ayrıca Türkiye'den vaka çalışması partnerleri olarak Prof. Dr. Canan Sümer (ODTÜ Psikoloji Bölümü), Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Bayraktar (Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu, Müdür) ve Ali Kartal (Düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Müdür).

Konferansta, Prof. Dr. A. Nuray KarancI toplumsal dayanıklılık ve hazırlıklı olma ve de TACTIC öğrenme platformunun hazırlıklı olmayı arttırmadaki rolü üzerine bir sunum yapmıştır.